Clatite cu ciocolata, portocale si frisca

de Rux in Prajituri, 5 Feb 2011 | 2277 vizualizari

 

Foarte, foarte delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • o cana cu lapte
  • 3/4 cana apa minerala( cu bule)
  • 3 linguri zahar pudra
  • un praf
  • sare coaja de portocala rasa
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta de vanilie
  • vanilie pudra doua lingurite
  • o nuca de unt
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat de clatite numa' bun

Pentru umplut:

  • portocale,
  • nutella frisca  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciocolata, portocale si frisca:

Amestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare.

Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul din compozitia din aluat si apoi dam drumul din polonic sa curga inapoi in vas.

Facem asta in jur de 2-3 minute.

Topim o nuca de unt in tigaie Turnam o lingurita de unt topit in compozitia de clatite. In acest fel clatita nu se va mai lipi.

Si le prajim turnand nu mai mult de o lacrima de ulei( palmier) in tigaia de clatite.
Le ungem cu nutella, le punem portocale deasupra, pliem si ornam cu frisca!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite cu ciocolata, portocale si frisca 82622
retete culinare - Clatite cu ciocolata, portocale si frisca 82623

COMENTARII (36)

kamy 1

06.02.2011, 23:57

iubita...eu am glumit.... mai stau sa-mi termin treaba aici si eu ma scol la 6 da asta e noapte linistita

tanyapatap 1

06.02.2011, 23:58

adry88 1

04.07.2011, 21:18

frumoasa prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21