Clatite cu ciuperci la cuptor

de adnas54 in Mancaruri de post, 9 Mar 2010 | 11050 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente clatite
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri de unt
  • varf de lingurita de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 300 ml lapte
  • Ingrediente umplutura:

  • 500 g ciuperci
  • 50 g ceapa
  • 200 ml smintina
  • 50 g parmezan sau cascaval ras
  • 1 legatura marar sau patrunjel
  • piper, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci la cuptor:

Se amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile. Apoi se adauga alternativ faina si laptr, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand s-a format un aluat destul de gros,evitand pe cat posibil formarea de cocoloase. E bine ca aluatul sa stea un timp.

Se incinge o tigaie neadeziva si unge cu putin ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Se prajeste clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde.

Intoarce clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si se prajeste si pe partea cealalta. Daca prima clatita este prea groasa, mai adauga lapte in compozitie pentru a o dilua. Vor rezulta cca 12 clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (6)

violette 1

10.03.2010, 10:58

Arata super....

ninaishon 1

14.07.2010, 12:34

si mai departe ce faci cu clatitele? ca vad ca nu ai terminat de scris tot

ninaishon 1

14.07.2010, 12:37

Umplutura: Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei, apoi se pun ciupercile taiate bucatele, se pune sare si piper si se lasa sa se fiarba bine impreuna. Cand sunt fierte ciupercile si au prea multa apa se pune si 1 lingura de faina amestecata cu putin lapte sau smanatana, sa se lege bine sosul.
Se ia clatita se pun cate 2-3 lingurite de ciuperci si se impatureste. Se iau lateralele spre interior si se ruleaza apoi. Se aseaza intr-un vas uns cu unt se pune casacava ras si smanatana, se da la cuptor pentru 15 minute.

posibil asa ceva sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de post cu ciuperci