Clatite cu mere de post

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 8 Dec 2010 | 2505 vizualizari

 

nu pot spune decat ca sunt delicioase, am vazut la corina, dar in varianta de dulce, eu am adaptat pt zilele de post,incercati-le si o sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • faina
  • apa
  • zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • ulei
  • mere
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere de post:

Nu am pus cantitatile deoarece eu am facut cateva sa vad cum iese.

Pentru inceput decojim merele, le taiem feliute subirele si le punem in tigaie cu un strop de ulei, ca sa se caleasca putin inainte de a le pune cu clatitele, dupa care le punem separat.

Asadar  punem zaharul si apa intr-un castron si amestecam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam o lingurita de ulei, faina, esenta de vanilie si cea de rom si omogenizam bine compozitia, sa nu ramana cocoloase.

Inceingem aceasi tigaie in care am calit merele, punem cateva feluite de mar, apoi cu ajutorul unui polonic turnam din compozitia pentru clatite peste mere, intoarcem pe ambele parti pana capata o culoare aurie.

Le impaturim si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu mere de post-0
Clatite cu mere de post-1
Clatite cu mere de post-2
Clatite cu mere de post-3

COMENTARII (21)

Sylvia 1

10.12.2010, 12:27

Gata am mutat in camara mea si reteta asta chiar nu am facut nimic dulce de post de buna vreme trebuei sa o testez

Dana Cristea - pusikmea 1

10.12.2010, 13:11

ma bucur ca-ti place silvia,

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:39

m-am întors . .... ..să mai pap de la tine ....
că tare mult îmi plac şi mie clătiteleeee mor după eleeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04