Clatite de post

de Lavinia in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 21482 vizualizari

 

Nu am apucat sa fac poze din timpul prepararii dar sunt foarte delicioase >:D

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • dulceata la alegere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post:

Am pus intr-un bol faina amestecata cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat.

Am adaugat treptat apa minerala si uleiul amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase .

Trebuie sa iasa un aluat de consistenta smantanii ,dupa caz se mai adauga putina apa minerala sau faina.

La final am adaugat esenta de vanilie si coaja de lamaie si am lasat aluatul la odihnit 30 de minute.

Intr-o tigaia incinsa unsa foarte putin cu ulei am copt clatitele pe amandoua partile.

Noi am servit clatitele cu dulceata de caise si capsuni,puteti folosi orice dulceata va place .

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru cca. 10 clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lavinia 1

19.03.2014, 21:08

Multumesc,va servesc cu drag

Luckycake 1

19.03.2014, 21:24

ma inscriu

Lavinia 1

19.03.2014, 21:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)