Clătite de post

de georgiaskitchen in Dulciuri, 7 Mai 2014 | 869 vizualizari

 

Pentru ca azi e miercuri și pentru ca e zi de post, am pregătit aceste gustoase clătite umplute cu dulceață de vișine.

 

INGREDIENTE

  • 1 cană cu apă minerală
  • 2 linguri zahăr
  • un vârf cuțit sare
  • ½ fiolă esență de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • faină cât sa iasă compozitia de consistență mai lichidă
  • ulei pentru prăjit
  • dulceață de vișine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite de post:

Pentru început am pus cana cu apa minerală într-un castron, apoi zahărul, sarea, uleiul și am amestecat până ce zahărul s-a topit. Pe urmă am pus făină până am obținut consistența pe ca mi-am dorit-o și la final esența de vanilie.

Aluatul astfel obținut, l-am ținut la frigider timp de 30 de minute să se odihnească.

După, am trecut la prăjirea clătitelor, iar când le-am terminat le-am umplut cu dulceață de vișine și le-am ornat cu glazură de cacao, pe care am făcut-o din amestecarea a două linguri de zahăr pudră, o lingură de cacao, o lingură de ulei și două linguri de apă fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clătite de post 317111
retete culinare - Clătite de post 317112
retete culinare - Clătite de post 317113
retete culinare - Clătite de post 317114

COMENTARII (8)

cristeena20 1

07.05.2014, 15:41

ce frumoase au iesit !! nu am incercat pana aucm fara oua !!

alilianaa 1

07.05.2014, 19:44

o bunatate, indiferent cum..

Rocsi 1

07.05.2014, 20:06

Foarte bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55