Clatite de post cu scortisoara

de mihaelar63 in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 381 vizualizari

 

 Ma apuca pofta de dulce si ce sa faci mai repede decat niste clatite ?

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina alba
  • 2 cani apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita praf scortisoara
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • 1 varf cutit prof cardamom
  • 1 varf cutit praf de sare
  • dulceata preferata [ noi am avut prune cu bucati de nuca ]
  • nuca de cocos pentru presarat deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu scortisoara:

  1. Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile.
  2. Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat .
  3. Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
  4. Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca puneti la inceput cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata non-aderenta.
  5. Puneti aluat in tigaie cu un polonic, miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii. Coaceti clatita pe ambele parti.
  6. Daca compozitia de clatite incepe sa se ingroase, diluati cu putina apa minerala.
  7. Serviti clatitele umplute cu dulceata preferata. Noi am avut dulceata de prune cu miezide nuca. Am decorat cu nuca de cocos [se putea cu zahar pudra dar am dorit sa folosesc mai putin zahar] .
 

TIPS-URI

1

Aceste clatite cu drojdie vor fi elastice, nu se vor rupe si vor ramne pufoae chiar daca se racesc putin.

2

Prin incorporarea uleiului in compozitie clatitele nu vor fi foarte uleioase. Este suficient sa puneti doar la inceput cateva picaturi de ulei.

RETETA IN IMAGINI

Clatite de post cu scortisoara-0
Clatite de post cu scortisoara-1
Clatite de post cu scortisoara-2
Clatite de post cu scortisoara-3
Clatite de post cu scortisoara-4
Clatite de post cu scortisoara-5
Clatite de post cu scortisoara-6
Clatite de post cu scortisoara-7

COMENTARII (26)

Rux 1

01.12.2015, 20:08

Deliciu!

Catalina L 1

02.12.2015, 14:42

delicioase

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20