Clatite pufoase

de Oana in Prajituri, 4 Mai 2009 | 197688 vizualizari

 

Sunt gen pan-cakes, taaare bune si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu lapte batut/sana/iaurt
  • 1 ou
  • 2 linguri cu ulei
  • o fiola de esenta vanilie
  • 1 pahar cu faina
  • 2 linguri cu zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase:

Se iau doua castroane mai mari, intr-unul se amesteca laptele batut cu oul, uleiul, zaharul si vanilia, iar in celalalt faina cu sare, bicarbonat si praful de copt. Apoi amestecul lichid se toarna peste cel uscat si se amesteca lejer de cateva ori. Se lasa sa se odihneasca 20 minute.

Se incinge o tigaie teflonata cu f. putin ulei si se pune aluat cu lingura, cam 2 linguri pt. o clatita si se intinde in tigaie cat de mare sau groasa vrem sa fie clatita.

Umpluturile pot fi variate, cu dulceata, cu ciocolata, cu branza dulce sau stafide, fiecare cu ce are.

Eu le-am umplut cu dulceata de visine, preferata mea.

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite pufoase-0
Clatite pufoase-1
Clatite pufoase-2
Clatite pufoase-3
Clatite pufoase-4
Clatite pufoase-5
Clatite pufoase-6
Clatite pufoase-7

COMENTARII (44)

mady90 1

14.11.2013, 12:37

si bicarbonat si praf de copt? pai nu au ambele aceeasi menire si anume... afanarea? nush

bianca92 1

14.11.2013, 15:50

pufoase si gustoase

mady35 1

22.03.2015, 18:51

Foarte gustoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20