Clatitele sotului meu

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 4326 vizualizari

 

Din cand in cand sotul meu ne rasfata cu un desert peste care este stapan: CLATITE. Pentru ca el le face cu mare dragoste am hotarat sa le arunc in blogosfera, chiar daca toata lumea stie cum se fac.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 800 ml lapte, sau mai putin,in functie de cat de groase vrei sa iasa
  • 300 g faina
  • pentru umplutura: crema de ciocolata, gem, dulceata (dupa preferinta)
  • 4 linguri de ulei 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatitele sotului meu:

  1. Intr-un castron se pun faina, ouale si 200 ml lapte. Se amesteca cu un mixer, la inceput cu viteza mica.
  2. Se mai adauga din lapte si se amesteca. Continua asa pana ce ai ajuns la consistenta dorita. E posibil sa nu folosesti tot laptele, daca vrei ca clatitele sa fie mai groase.
  3. Incalzeste bine o tigaie de teflon la foc mare. 
  4. Da focul la mediu si pune cateva picaturi de ulei. Cu un polonic pune compozitia in tigaie in centru. Aplecand tigaia stanga- dreapta intinde compozitia in toata tigaia. 
  5. Lasa pana ce clatita se poate desprinde si intoarce-o cu o spatula mai lunga sau prin aruncare (asa cum face sotul meu :D)
  6. Cand e facuta si pe cealalta parte pune-o pe o farfurie.
  7. Repeta  etapele 4-6 pana ce termini compozitia.
  8. Umple-le cum vrei.
 

COMENTARII (15)

giuliana 1

06.12.2010, 20:03

de ar fi toti oameni asa

Brindusa 1

06.12.2010, 22:22

pe toata lumea

zaharia_mihaela2005 1

06.01.2011, 00:47

ce bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04