Coaste de porc la cuptor

de Furnicuti in Porc, 11 Feb 2011 | 14282 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta e nevoie de ceva timp, coastele trebuie gatite la foc mic, cateva ore, dar asteptarea va fi rasplatita pe masura

 

INGREDIENTE

  • coaste de porc (cam 1,2kg)
  • 1 - 2 pahare de vin rosu
  • 1 pahar suc de rosii
  • 3 - 4 linguri sos Worchestershire
  • 2 - 3 linguri mustar
  • 2 cepe
  • 2 - 3 catei de usturoi
  • 50 g zahar brun (2 lingurite)
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare, piper, boia, cimbru uscat
  • 1 kg cartofi (optional)

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:

Amestecam vinul, sucul de rosii, mustarul, sosul Worcestershire, 1 pahar de apa si ceapa tocata. Usturoiul pisat se amesteca cu 1 lingura boia, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, zaharul brun si freacam coastele cu acest amestec. Asezam coastele intr-o tava, turnam sosul peste ele, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mic, cam 170 grade, pentru vreo 3 ore - 3 ore si jumatate.

La fiecare jumatate de ora scoatem tava din cuptor si ungem coastele cu sosul din tava. Daca sosul scade, adaugam vin si/sau apa. Folia de aluminiu o indepartam cam dupa o ora si jumatate.

Pentru garnitura, fierbem 1 kg de cartofi intregi sau taiati bucati mari, pana cand sunt pe jumatate fierti. Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata coastele, adaugam in tava si cartofii scursi de apa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc cu miere si ghimbir