Coaste Tex-Mex

de simona72 in Porc, 2 Noi 2015 | 4058 vizualizari

 

Bucataria Tex-Mex este una dintre cele mai dezvoltate bucatarii ale Americii. Este o combinatie de arome, mancaruri care provin atat din Texas(Tex) cat si din Mexic(Mex). Exista nenumarate influente, combinatii, arome…Imi place ca se gaseste si in restaurante de lux dar si la colt de strada, la tarabe/tejghele. Le gasesti insotite de salate specifice bucatariei mexicane, legume, chili, sosuri, dar si alaturi de diferite piureuri fine, cum ar fi cel de mazare cu menta servite in restaurant. Este greu sa descrii in cateva cuvinte bucataria Tex-Mex, o combinatie de tacos cu fast- food, doua traditii diferite dar vecine. Cert este ca astazi se gasesc numeroase restaurant Tex- Mex in toata lumea. Daca dati peste un astfel de restaurant in calatoriile voastre nu-l evitati…eu le-am descoperit intr-un restaurant si m-au cucerit pe loc...

 

INGREDIENTE

1 bucata intreaga de coaste cu carne de aproximativ 1,5 kg

  • pentru marinata:
  • 4 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 ceapa taiata fin
  • 1 lingura boia de ardei afumata
  • 3-4 linguri sos Worchester
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 lingura melasa
  • 1 lingura sare(eu am folosit sare roz de Himalaya cu chili)
  • 1 lingura piper proaspat macinat
  • 1 lingura ardei iute tocat marunt sau pasta de ardei iute
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ghimbir macinat
  • 1 litru vin roze
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste Tex-Mex:

Bucata intreaga de coaste cu carne se spala, se curata de grasimea in exces, se lasa doar putina grasime pentru a evita uscarea carnii. Se lasa sa se zvante.

Pentru marinata: se pun toate ingredientele intr-o tava de friptura. Se adauga vinul, se amesteca si se pune tava pe foc. Se amesteca si se lasa pe foc, sa nu fiarba, pana sarea si zaharul sau topit si aromele sau intrepatruns. Se pune bucata de carne peste marinata, se maseaza usor, se acopera vasul si se da la frigider pentru cel putin 12 ore(eu am lasat-o 24 ore). La cateva ore se scoate carnea si se intoarce si pe partea cealalta. Se repeta operatiunea de 2-3 ori. Se scoate din marinata si se lasa sa se usuce si sa ajunga la temperatura camerei. Eu am lasat-o aproximativ 1 ora. Daca aveti posibilitatea lasati-o afara, la aer. Se pulverizeaza o tava cu putin ulei. Se bune bucata de carne in tava si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 minute.Marinata ramasa, se pune pe foc si se lasa sa scada pana rezulta un sos. La fiecare 10 minute se intoarce bucata de carne si se unge cu sosul facut mai inainte. Se lasa carnea sa se odihneasca 15 minute, se portioneaza si se serveste cu salata si sos. Sa va fie de folos! Sunt cele mai bune coaste mancate everJ))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste Tex-Mex" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

02.11.2015, 21:07

Wow! Arata grozav!

Dya Daniela Andrei 1

02.11.2015, 22:20

Cine ar refuza?!

Anett 1

02.11.2015, 23:01

super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos