Cobbler cu fructe

de Rux in Prajituri, 6 Sep 2013 | 2508 vizualizari

 

...un desert cu fructe de toamna, asta am ales eu( desi merge perfect si vara) mai mult decat delicios, isi trage originea pe undeva pe la inceputul coloniilor anlgo-americane...nu-i nici crumble, dar nici placinta, seamana mai curand cu o budinca....are fructe multe deasupra si este extrem de aromat :)...cu dedicatie Gabytei mele dragi ...asa de ziua ei frumoasa...in dar :) ca tare merita toata pretuirea mea :x

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 300 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 170 gr zahar brun
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Fructe:
  • 1 kg prune
  • 1 kg pere
  • 1 cana de afine
  • 1 cana de boabe de struguri( hamburg tamaios)
  • 1 lingura de sirop de artar( sau inlocuiti cu zahar brun)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • vanilie
  • esenta de rom
  • un praf de cardamon( optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cobbler cu fructe:

Fructele se spala se taie in bucati se stropesc cu esenta de rom, cu zeama de lamaie, vanilia,  siropul de artar( sau zaharul brun dupa caz), praful de cardamon...se lasa deoparte sa se intrepatrunda aromele...

Se pun la robot migdalele si se macina( dupa dorinta le putem macina mai grosier).

Se amesteca faina cu migdalele, praful de sare, praful de copt, sarea, zaharul, coaja de lamaie si laptele sa preparam crema, care va trebui sa fie fluida.

Untul se topeste si se pune in tava( eu am avut o tava de portelan de lasagna) care se preteaza perfect si pentru cobbler.

Deasupra turnam crema, si nu amestecam, si la sfarsit asezam fructele...daca ramane sirop il scurgem peste fructe. Nu amestecam.

Coacem la 180 de grade pentru o ora sau pana se rumeneste frumos deasupra. ( eu zic ca dureaza o ora), lasam putin la racit si putem servi dupa dorinta cald sau rece :)

 Nu va asteptati sa se taie perfect ca o prajitura pentru ca nu se poate asta...:) Ca mod de servire ,daca aveti inghetata de vanilie sa stiti ca merge perfect alaturi :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cobbler cu fructe 257941
retete culinare - Cobbler cu fructe 257942
retete culinare - Cobbler cu fructe 257943
retete culinare - Cobbler cu fructe 257944
retete culinare - Cobbler cu fructe 257947
retete culinare - Cobbler cu fructe 257948
retete culinare - Cobbler cu fructe 257949
retete culinare - Cobbler cu fructe 257950
retete culinare - Cobbler cu fructe 257951

COMENTARII (52)

Rux 1

07.09.2013, 23:13

Iti multumesc Tania draga mea

laura_n 1

08.09.2013, 15:37

demential si ca aspect, demential si ca si combinatie, cred ca gustul este pe cinste

Rux 1

15.09.2013, 21:28

Multumesc Laurica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D