Cocktail de fructe de mare

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 15 Feb 2012 | 4602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de mare,
  • 1 avocado,
  • 1 lămâie,
  • 100 g unt,
  • 100 ml sos coktail,
  • 100 g salată asortată,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocktail de fructe de mare:

Putem folosi creveți, inele de calamar, scoici, surimi, caracatiță și sepie. Fie le cumpărați congelate gata porționate, fie le cumpărați proaspete și le combinați după bunul plac. Eu am folosit varianta congelată.

Se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Fructele de mare, spălate bine în câteva ape, se fierb pentru 10 minute în apă cu puțină sare. Se scot într-un castron cu apă rece, eventual se pot pune câteva cuburi de gheață. După care se pun la scurs.

Pentru că unele din fructe sunt mai mari trebuiesc tăiate în bucățele mai mici, dar să păstrați ceva mai mare pentru a orna fiecare cupă.

Într-o tigaie punem untul la topit și călim fructele de mare 5 minute, amestecând ușor.

Între timp pregătim avocado. Se taie pe jumătate, se înfige un cuțit în sâmbure și se scoate. Se crestează pulpa de avocado cu un cuțit în cubulețe și se scoate apoi cu o linguriță.

După ce s-au răcit fructele de mare se amestecă cu avocado, zeama de la lămâie și sosul cocktail.

În cupe de sticlă punem la bază o mână de salată. Eu am ales o salată orientală ce conține radicchio,  chicory pan di zucchero și valeriană. Peste salată punem cocktailul de fructe de mare. Ornăm cu felii de lămâie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cocktail de fructe de mare-0
Cocktail de fructe de mare-1
Cocktail de fructe de mare-2
Cocktail de fructe de mare-3

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

15.02.2012, 18:38

elucubratiiculinare 1

15.02.2012, 19:39

pupici la toată lumea

jolygina 1

19.02.2012, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04