Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb

de gospodinadecriza in Pui, 24 Feb 2010 | 2792 vizualizari

 

Reţetă de Dragobete ... pentru domnişoarele care vor să se mărite ...

Vrei să te ţină minte? Gustul ca la mama acasă, aburii unei mămăliguţe sentimentale, nu dau greş niciodată şi-i vor pune inima pe jar. Un pic de imaginaţie în prezentare vor spune despre tine că eşti deschisă la provocări ! Şi cel mai important, sa pronunţi denumirea grasiat, afectat, comme en francais. Ii va plăcea, cu siguranţă!


dupa o reteta de Bucataras Bunica

 

INGREDIENTE

  •  o caserola cu organe de pui
  • 4 linguri ulei
  • Bulion 4 linguri, desfacute in 100 ml apa si amestecat bine cu 2 linguri faina
  • 3 Cepe
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 100-150 ml vin alb – daca nu-l vreti ametit, nu mai puneti vin
  • Condimente: 1 foaie dafin , coriandru, o lingurita zahar, sare, piper.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb:

Curatam organele, le clatim bine si le punem la fiert 30 minute, spumuindu-le.



Ceapa o taiem julien, ardeii, la fel, si punem la calit mai intai ceapa, adaugam apoi bulionul cu apa si faina, amestecam bine, iar mai apoi fasiile de ardei.



Intr-un vas, punem organele de pui, turnam sosul din tigaie , rosiile, taiaite felii, amestecam, condimentam si dam la cuptor, la foc potrivit. Daca scade sosul, mai adaugam cate un pic de apa calda.


Lasam cam 1 ora,1 ora 30 min. La jumatatea timpului, turnăm deasupra si 100 ml. vin alb. Dupa ce scoatem, presaram patrunjel.



Daca vreti, puteti opta pentru o varianta mai dietetica, si sa fierbeti ceapa, cam 10 minute, impreuna cu pipotele. Si, daca mai si conduceti dupa, nu mai turnati vinul. Da merge de minune cu un vin bun.




Pofta bunaaa, ca veti avea!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb 19001
retete culinare - Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb 19002
retete culinare - Coeur de poulet etourdi Inima de pui imbatat in vin alb 19003

COMENTARII (8)

gospodinadecriza 1

25.02.2010, 08:03

Sivia Je vous remercie, madame, de tot mon coeur. Imi si inchipui ce fata ai facut, cand ai vazut denumirea!
Merit, intr-adevar, toata admiratia pentru reteta asta. Cu drag, GDC

gospodinadecriza 1

25.02.2010, 08:03

Va pup pe toate, pentru ziua de ieri!

Cris2711 1

09.02.2011, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!