Mancare de post -Colac cu vinete

de _Alina_ in Mancaruri de post, 25 Iun 2014 | 10546 vizualizari

 

Mi-a ramas niste compozitie de la chiftelele de vinete si m-am gandit sa o folosesc la altceva. :) Voi puteti folosi vinete proaspat coapte fiindca tot e plina piata. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg ulei de masline
  • Umplutura
  • 565 g compozitie de la chiftelele de vinete (sau vinete coapte)
  • 2 lg pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post -Colac cu vinete:

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga sarea si framanta energic 5 minute incorporand treptata uleiul. Acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit o ora.

2. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

3. Framanta aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1-2 cm grosime, cu lungimea de 40 cm si latimea 25-30 cm, pe masa pudrata cu faina. Intinde umplutura pe aluat lasand 1-2 cm liber la margini. Ruleaza colacul, alipeste capetele si transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cresteaza-l din loc in loc cu o foarfeca de bucatarie si lasa-l sa dospeasca 10 min.

4. Coace colacul pana se rumeneste usor deasupra.

TIPS-URI

1

Poti folosi orice tip de umplutura iti place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post -Colac cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia