Coltunasi cu aroma de scortisoara

de ANCA in Dulciuri, 25 Ian 2010 | 3798 vizualizari

 

O preluare a retetei Anisoarei, adaptata de mine..:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip 000
  • 1 ou
  • 225 ml apa calduta
  • sare
Umplutura:  
  • 500 g branza dulce 
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • jumatate lingurita scortisoara macinata
  • unt
  • smantana
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu aroma de scortisoara:

Faina se amesteca cu putina sare. Oul l-am bautu cu apa calda si am adaugat peste faina, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi am framantat aluatul obtinut pana se dezlipeste de pe mana, cam 10 minute, si l-am lasat de-o parte jumatete de ora.

Umplutura: se amesteca branza cu oul, zaharul, vanilia si scortisoara.

 

Punem o oala cu circa 4 l apa cu putina sare la fiert, pana impaturim toti coltunasii. 

Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa tapetata cu putina faina, apoi decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar. Fiecare coltunas se umple cu grija cu branza si se lipeste bine pe margini. Cand obtinem cam 30 coltunasi, ii punem in apa care fierbe, initial vor sta pe fundul oalei, dar se ridica rapid la suprafata! De atunci, in aproximativ 7-10 minute sunt fierti. Se trec rapid sun putina apa rece, apoi se pune unt topit peste ei.

 

Topping: smantana amestecata cu sos de dulceata de nuci verzi:)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coltunasi cu aroma de scortisoara 14789
retete culinare - Coltunasi cu aroma de scortisoara 14790
retete culinare - Coltunasi cu aroma de scortisoara 14791
retete culinare - Coltunasi cu aroma de scortisoara 14792

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

ionix 1

29.01.2010, 15:51

si mie mama-mi face coltunasi... foarte bun

silvi0ara 1

18.02.2010, 14:59

Mai ai?

ANCA 1

18.02.2010, 15:39

daca vrei, fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D