Compot de cirese cu visine

de Rocsi in Sirop / Compot, 27 Iun 2013 | 1415 vizualizari

 

Mai mereu fac compot de cirese si de visine dar separat, insa acum am ales sa le combin. M-am gandit eu asa: cirese coapte si dulci, visine acrisoare, nu poate iesi decat ceva bun. Si nu stiu cum se face dar nu m-am inselat, a iesit un compot delicios iar cele doua fructe s-au imbinat perfect. O sa va dau cantitatile la ingrediente pentru 14 borcane de 800 gr.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese
  • 500 gr visine
  • 35 linguri de zahar ( 2 linguri si 1/2 pentru borcan)
  • 14 borcane de 800 gr
  • apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese cu visine:

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa.

Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. Dupa ce s-au uscat punem cirese, visine cat sa le umplem pe jumatate. Cu ajutorul unui borcan cu fructe masuram cantitatea de apa necesara. Apa masurata o turnam intr-o cratita, punem zaharul si trasferam totul pe flacara aragazului pana se topeste zaharul. Siropul obtinut il turnam in borcane.

Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie alba. Intr-o oala ceva mai larga, punem borcanele invelite, apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra asezam un prosop de bucatarie. Punem la foc potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 30-35 de minute la sterilizat. Le scoatem, le asezam intr-o patura si le lasam acolo pana a 2 a zi cand se racesc. Le etichetam si la loc racoros cu ele.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Compot de cirese cu visine 240422
retete culinare - Compot de cirese cu visine 240423
retete culinare - Compot de cirese cu visine 240424
retete culinare - Compot de cirese cu visine 240425
retete culinare - Compot de cirese cu visine 240427

COMENTARII (30)

Rocsi 1

29.06.2013, 20:47

Vladimir

Rocsi 1

29.06.2013, 20:47

Laura

Rocsi 1

29.06.2013, 20:47

Multumesc mult Dya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S