Compot de prune

de ionix in Conserve, 17 Sep 2010 | 2906 vizualizari

 

pozele din timpul prepararii sper sa le recuperez si sa revin cu ele :p asa arata compotul dupa circa 3 saptamani...

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 5 l apa
  • 1 kg de zahar
  • un varf de lingurita cu conservant 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam.

Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan.

Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert.

In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot punem prunele din 2-3 borcane si le lasam maxim doua minute. Apoi cu o paleta sita scoatem prunele si le punem fierbinti in borcane.

Repetam etapele pana cand terminam de oparit toate prunele.

La final punem in siropul fierbinte conservantul si turnam sirop fierbinte in fiecare borcan.

Sigilam borcanele, le intoarcem cu fundu-n sus si le intoarcem la loc in momentul in care s-au racit.

Se depoziteaza unde aveti loc, de preferat la loc racoros si intunecat :p

Degustare placuta! :p

 

TIPS-URI

1

zaharul il puneti in functie de gust...

2

eu folosesc conservant pt ca nu am un loc destul de racaros unde sa le depozitez... ar fi mai bine o sterilizare in bain-marine pentru cine are unde sa le depoziteze la rece....

RETETA IN IMAGINI

Compot de prune-0
Compot de prune-1

COMENTARII (9)

yonela

yonela 1

19.09.2010, 08:38

yami-yamii bun eu am alta reteta dar cu siguranta o voi incerca si pe aceasta .

Corinuta

Corinuta 1

19.09.2010, 20:25

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!