Compot de prune.

de Laly in Conserve, 19 Sep 2010 | 3729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune.:

1.Se spala prunele si se lasa la scurs.Se spala borcane de 800 gr,apoi se sterilizeaza in cuptorul incins cu usa intredeschisa.

2.Se asaza prunele in borcane,peste care se adauga 3 linguri de zahar.Se completeaza cu apa,apoi se pun capacele.

3.Se asaza borcanele intr-o oala captusita cu un prosop de bucatarie.Se adauga apa cam pana la jumatatea borcanelor.

4.Se fierb circa 20 de minute din momentul in care incepe sa clocoteasca apa.Se scot si se lasa sa se raceasca acoperite cu o patura.Se depoziteaza in camara pana in momentul servirii.

 

Nu am dat cantitati exacte,deoarece fiecare poate prepara ce cantitate doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

yafa 1

19.09.2010, 21:38

Lalllllllyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, si eu , si eu la o portioara, mai ai?

nadina73 1

19.09.2010, 22:30

si eu sti cum este o vorba la noi"prune ,apa si bataie"super vreau o portie rece

elena1988 1

11.02.2011, 17:02

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune