Coniglio al forno -iepure la cuptor

de mihaelar63 in Iepure, 18 Noi 2019 | 7633 vizualizari

 

 O reteta de iepure la cuptor, usor de preparat chiar pentru incepatori. Delicios iepurele acesta in stil italienesc. Pentru preparare m-am inspirat de aici : https://ricetta.it/coniglio-al-forno

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg iepure de casa
  • 150 ml ulei masline
  • 3 catei usturoi
  • 3 frunze mici de dafin
  • 1 lingura cu varf amestec condimente : piper , boia ardei . usturoi pudra , rozmarin pudra
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • Garnitura :
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute rosu
  • ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coniglio al forno -iepure la cuptor:

  1. Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati.
  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de usturoi , foile de dafin si crenguta de rozmarin .
  3. Usturoiul nu trebuie curatat , se va scoatedupa ce aromeaza uleiul . Prajit prea mult el va da un gust amarui .
  4. Prajiti bucatile de iepure pana carnea devine albicioasa si capata putina crusta .
  5. Adugati deasupra carnii amestecul de condimente cu piper  usturoi , rozmarin , boia .
  6. Amestecati carnea si ,, stingeti " cu un pahar de vin alb .
  7. Opriti focul cand vinul afost absorbit in carne si s-a evaporat .
  8. Cartofii curatati se taie in rondele putin mai grosute si se amesteca cu ceapa rosie taiata pestistisori , rozmarin , cimbru si sare .
  9. Distribuiti cartofii in tava de copt cu bucatile de iepure deasupra .
  10. In tava turnati un pahar de apa ca sa nu se prinda cartofii .
  11. Dati tava la cuptor aproximativ 45 minute pana cand carnea se rumeneste si cartofii sunt patrunsi.
  12. Din cand in cand verficat daca nu mai trebuie putina apa si intoarceti iepurele sa se rumeneasca pe toate partile .
  13.  Decorati la servire iepurasul la cuptor cu rondele de ardei iute si crengute de rozmarin si cimbru verde !!!
  14.  Nu uitati de un pahar de prosecco , vin alb sau roze ..... si cum spun italienii :pofta buna la iepure !!!

                      Buon appetito per il coniglio

TIPS-URI

1

Usturoiul nu trebuie curatat , se va scoatedupa ce aromeaza uleiul . Prajit prea mult el va da un gust amarui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Coniglio al forno -iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline si carne de iepure