Conopida gratinata in sos Bechamel

de ela in Mancaruri de legume, 15 Noi 2012 | 8723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 150 gr unt
  • 3 lingurite faina
  • 400 ml lapte fierbinte
  • 150 gr telemea de vaca rasa
  • 150 gr crema branza cu verdeata ALMETTE
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • cascaval ras
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata in sos Bechamel:

Curatam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare.

Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina. Adaugam imediat laptele fierbinte si amestecam bine cu un tel, omogenizand bine sosul. Cand s-a ingrosat sosul, adaugam crema de branza, piperul si telemeaua si amestecam compozitia, adaugam sare, piper si nucsoara dupa gust. Lasam cateva minute pe foc.

Tapetam un vas termorezistent cu unt si cu parmezan si cu o parte din sos, adaugam conopida peste care turnam restul de sos si presaram din abundenta cascaval ras. Deasupra punem patrunjel tocat si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos compozitia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata in sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata