Corăbioare cu nucă - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Apr 2015 | 1366 vizualizari

 

Delicioase langa o cafeluta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g margarină
  • 200 g nucă
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corăbioare cu nucă - de post:

Adăugăm zahărul peste faina și amestecăm.
Adăugăm margarina tăiată cubulețe mici sau dată pe răzătoare. Margarina trebuie să fie rece de la frigider și se dă prin făină de fiecare dată când se rade.
Se amestecă bine cu mâna până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm nuca măcinată fin, uleiul, apa minerală și bicarbonatul de sodiu.
Se amestecă bine până se obține un aluat nelipicios.
Se formează un sul și se învelește în folie.
Se dă aluatul la rece pentru minim o oră.
Se taie sulul în rondele de aprox. 1 cm, apoi fiecare rondea se taie în două și se modelează cu mâna o corăbioară.
Se pun în tavă pe hârtie de copt la distanță între ele pentru că vor crește.
Se coc în cuptorul încins la 180 grade C pentru 15 minute.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat după ce s-au mai răcit.
Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Corăbioare cu nucă - de post-0
Corăbioare cu nucă - de post-1

COMENTARII (11)

iri_iri 1

07.04.2015, 01:15

gaby_gabytza 1

07.04.2015, 13:21

Rocsi 1

07.04.2015, 20:17

Mmm..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41