Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2011 | 4025 vizualizari

 

Hranitoare, aspectoase si sanatoase !
Va invit la masa…azi corabioare, iar maine am sa va servesc cu niste placinte ardelenesti cu cartofi yumi,yumi ...ca doar mi-a ramas bunatate de miez de cartofi copti hi,hi.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi noi, mari
  • Folie de aluminiu
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150g cascaval dat pe razatoare
  • 4 ciuperci medii
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei kapia
  • Cozi de ceapa si usturoi verde
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos Worcester
  • 1 lingura ulei de masline

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci:

In primul rand, pornim cuptorul aragazului si ne ocupam de cartofi, pe care ii spalam apoi ii stergem bine cu un servet si ii inpachetam pe fiecare in cate o bucata de folie. Ii asezam intr-o tava (de friptura, am folosit eu) si ii dam la copt, cam 90’, dar pe la jumatatea timpului ii intoarcem in tava, partea de jos sa fie deasupra si invers. Dupa ce sau copt, ii lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Curatam ardeii de cotoare si seminte si ii spalam impreuna cu frunzele verzi, apoi le feliem grosier si le macinam pe toate in robot.

Ciupercile spalate le taiem in bucati potrivite. Pieptul de pui il taiem in bucati maricele.

Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins si rumenim bine, bucatile de carne, amestecand sa nu se arda. Peste ele adaugam verdeturile si dupa cateva minute (1-2’), adaugam si ciupercile. Amestecam, adaugam 100ml apa, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 15’. Intr-un bol amestecam smantana cu amidonul. Cand carnea este fiarta, adaugam sosurile, smantana si jumatate din cantitatea de cascaval. Amestecam totul bine si luam de pe foc.

Ne intoarcem la cartofii care intre timp s-au racit, si decupam un capac generos din fiecare si ii scobim cu grija, formand corabioarele. Umplem fiecare cartof cu amestecul preparat si deasupra presaram restul de cascaval. Pt aspect si culoare, am mai adaugat o feliuta de rosie si frunzulite de marar verde, pe fiecare.

Punem corabioarele dinnou in cuptor pentru 10’. Se servesc atat calde cat si reci, pe frunze de salata verde, si rosii proaspete.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108585
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108586
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108587
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108588
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108589
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108590
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108591
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108592
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108593
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108594
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108595
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108596
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108597
retete culinare - Corabioare de cartofi copti cu pui si ciuperci 108598

COMENTARII (39)

Rux 1

03.06.2011, 21:46

Perfecte corabioarele tale..si ce frumos suna....panzele sus

mamaieelena 1

04.06.2011, 00:46

frumos prezentat

lia maria 1

06.06.2011, 09:57

Ruxyrux
mamaelena va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S