Cornete cu crema de vanilie

de iry-gabriela in Prajituri, 13 Noi 2015 | 16778 vizualizari

 

La aceste cornete este de preferat a fi manevrate de doua persoane, deoarece modelarea lor se face cat sunt calde. Cantitatea ingrendientelor este data de cat vor cantari ouale, ce vor fi folosite pentru prepararea cornetelor.De exemlu, cele 6 oua pe care le-am folosit cantareau 400g(pot cantari mai putin depinde de cat de mari sau mici sunt ele), deci vom folosi exact: 400g zahar, 400g faina, 400g margarina.Cam atat despre aceste cornete in rest spor la treaba.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cornete:
  • 6oua,
  • margarina,
  • zahar,
  • faina,
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat.
  • Pentru crema:
  • 1l lapte,
  • 200g zahar,
  • 4 oua,
  • 200g faina,
  • esenta de vanilie,
  • un pachet margarina sau unt.
Portii: 100
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete cu crema de vanilie:

Vom incepe cu aluatul pentru cornete, care se prepara prin amestecarea ingrendientelor date. 

Va rezulta o compozitie de consistenta smantanei. Pana aici nimic prea usor.

''Greul " acum incepe. Pentru aceste cornete vom folosi o forma speciala, pe care eu o am de la sora soacrei mele, dar sa stiti ca am vazut si pe piata de cumparat. Dar mai avem nevoie si de o forma de corneta din tabla sau din lemn pentru modelare.

Deci: se pune forma pe foc sa se incinga bine, dupa care se adauga aluat cu o lingurita, se preseaza, se coace pe ambele parti(cateva secunde,pentru ca se coc repede), dupa care se aseaza pe un fund si se modeleaza cat este calda si tot atunci se scoate de pe cornet.

Dupa cum spunem trebuie practic doua persoane , deoarece este destul de migalos si dureaza (timpul se scurteaza destul de mult).Din aceasta compozitie vom face 100 de cornete.

Crema:

Ouale se amesteca cu zaharul, dupa care se adauga lapte putin cate putin amestecand pana se dizolva zaharul.

Apoi se adauga faina in ploaie amestecand pentru a nu se forma cocoloase ,iar la la final se adauga esena de vanilie si se pune pe foc amestecand din cand in cand. 

Cand crema s-a ingrosat se da deoparte , se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga margarina . 

Cu aceasta crema se vor umple cornetele , unul cate unul cu bineinteles multa rabdare .

Daca aceste cornete la racire vor deveni tari dar fragede la atingere, veti vedea ca se vor inmuia cand se vor umple  cu crema.

 

TIPS-URI

1

Aceste cornete se pot umple si cu frisca.

2

Se va adauga aluatul pe mijlocul formei, pentru ca in momentul cand inchidem forma aluatul se va intinde formandu-se un fel de patrat. Daca nu se desprinde usor de pe forma trebuie ajutat din cand in cand cu varful de la cutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

iry-gabriela 1

16.11.2015, 00:42

Daniela

Ancutsa 1

08.11.2016, 21:53

Interesante si frumoase! Mi-au placut!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 14:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu afine, americana