Cornulete cu bors si suc de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Aug 2014 | 11835 vizualizari

 

va prezint o reteta de cornulete dementiale pentru perioada postului si nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cubulet drojdie
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors
  • 100 ml suc de rosii (sau rosii pasate am folosit eu)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar tos
  • faina alba cat cuprinde (cca 700-800 gr.)
  • 1 borcan dulceata de visine
  • cca 200 gr. zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors si suc de rosii:

Punem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem.

Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina.

Vom obtine un aluat gras, usor de modelat.

Lasam aluatul acoperit cu un servet curat de bucatarie in loc ferit de curenti pentru cel putin 1 ora la dospit.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Rupem cate o bucata de aluat, de dimensiunea unei portocale, o intindem cu facatetul pe masa infainata, apoi o impartim cu pintenul in 8 bucati.

La baza fiecarei bucati punem dulceata de visine, rulam apoi aluatul sa obtinem forma de cornulet, la felprocedam cu toate, le asezam in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor pana se umfla si se rumenesc cornuletele.

Scoatem tava din cuptor, apoi cu mare grija asezam toate cornuletele din tava intr-o ppunga incapatoare si rezistenta in care am pus zaharul pudra.

Scuturam usor punga,sa se lipeasca zaharul de cornulete, apoi le scoatem pe platou si le lasam la racit.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu bors si suc de rosii-0
Cornulete cu bors si suc de rosii-1
Cornulete cu bors si suc de rosii-2
Cornulete cu bors si suc de rosii-3
Cornulete cu bors si suc de rosii-4
Cornulete cu bors si suc de rosii-5
Cornulete cu bors si suc de rosii-6
Cornulete cu bors si suc de rosii-7
Cornulete cu bors si suc de rosii-8
Cornulete cu bors si suc de rosii-9
Cornulete cu bors si suc de rosii-10

COMENTARII (20)

ianculubita

ianculubita 1

04.08.2014, 09:36

interesant,trebuie retinut

 Lavinia

Lavinia 1

04.08.2014, 16:39

fragede si delicioase

Panacris

Panacris 1

13.08.2014, 17:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!