Cornulete fragede cu dulceata

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Ian 2016 | 1524 vizualizari

 

se topesc in gura :)

 

INGREDIENTE

  • 500-550 g faina alba proaspat cernuta
  • 250 g unt gras la temperatura camerei
  • 150 g zahar farin
  • 1 lingura smantana groasa
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 oua de casa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan dulceata de cirese amare
  • 100 g zahar pudra pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.

Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale folosite.

Framantam aluatul, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam la rece cel putin 30 minute.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Asezam in tava folie de teflon sau hartie de copt.

Impartim aluatul in 10 parti aproximativ egale.

Pe masa de lucru infainata intindem cate o parte de aluat cu facaletul, impartim apoi fiecare cerc in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi asezam dulceata de cirese amare, rulam strans si asezam cornuletele obtinute in tava lasand loc suficient intre ele pentru ca vor creste in timpul prepararii la cuptor.

Coacem cornuletele timp de 15 minute, pana devin usor aurii.

Punem intr-o punga zaharul pudra si scoatem cornuletele fierbinti din tava direct in punga, astfel incat zaharul se va lipi usor de cornulete.

Le scoatem din punga pe platou, le lasam la racit si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete fragede cu dulceata-0
Cornulete fragede cu dulceata-1
Cornulete fragede cu dulceata-2
Cornulete fragede cu dulceata-3
Cornulete fragede cu dulceata-4
Cornulete fragede cu dulceata-5
Cornulete fragede cu dulceata-6
Cornulete fragede cu dulceata-7
Cornulete fragede cu dulceata-8

COMENTARII (14)

Stefania1964

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:18

foarte bune!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:36

super bune!

Rocsi

Rocsi 1

01.02.2016, 21:08

Ahhh, prea bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01