Cornulete fragede cu gem de visine

de anca_rm in Prajituri, 7 Mar 2014 | 3233 vizualizari

 

Aceasta reteta seamana foarte mult cu reteta bunii de cornulete, dar cu mai putina grasime si nu cu magiun ci cu gem de visine, am facut eu .
Imi aduc aminte cu mare drag cand faceam impreuna cu ea cornulete, gogosi sau tascute cu magiun sau branza ...hmm cat de bune puteau fi.
Si la fel ca ea am avut si eu ajutor :)

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina
  • -5 linguri untura (120 gr )
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri smantana (150 gr)
  • -2 linguri zahar (optional)
  • -1 vraf cutit sare
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplut :
  • gem de prune, gem de visine, rahat sau altceva
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de visine:

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.

Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara  si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .

Acuma le acoperim si le lasam pana pregatim umplutura si tava .

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.

Intindem  aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine ..dar totusi nu foarte subtire. Taiem patratele , punem in mijloc umplutura si rulam .

Asezam pe tava si continuam pana cand terminam toate .

Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .

Le pudram cu zahar cand sunt gata si servim alaturi de ceasca de cafea, de lapte sau ceai sau asa ..pur si simplu

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede cu gem de visine 302144
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de visine 302146
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de visine 302147
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de visine 302149
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de visine 302150

COMENTARII (12)

Pushaa 1

07.03.2014, 16:38

hmmmmmmmm ce bune!!

Rocsi 1

07.03.2014, 20:16

Servesc si eu

anca_rm 1

10.03.2014, 09:49

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S