Cornulete fragede cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 1347 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost reteta postata de Cleme, care o stie de la Dia ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 100 g zahar
  • 160 g nuca macinata
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 gr. zahar farin pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca:

Untul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil.

Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie.

Amestecam pana obtinem un aluat ferm, gras, pe care il dam la frigider pentru 1 ora.

Preincalzim intre timp cuptorul la 175 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt, scoatem aluatul de la rece, rupem bucatele mici de aluat pe care le modelam intre palme si formam cornulete mici.

Le asezam in tava, apoi le dam la copt pana devin usor aramii.

Scoatem cornuletele din cuptor, le asezam pe un platou si trecem o ploaie de zahar pudra peste ele.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443026
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443027
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443028
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443029
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443030
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443031
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443032
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443034
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443035
retete culinare - Cornulete fragede cu nuca 443036

COMENTARII (16)

AndrutzaP 1

15.05.2016, 09:52

Bunee! Trebuie sa le trec pe lista mea

Rocsi 1

15.05.2016, 11:55

Cornuletele astea se topesc in gura! Vreau si eu!

mirela0911 1

15.05.2016, 17:35

Mmmm, delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21