Cornulete in doua culori

de retete bune in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 1004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 5 lg zahar
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 5 lg cacao
  • un ou
  • o lingurita rasa de sare
  • PENTRU SIROP
  • o cana apa
  • o cana zahar
  • o esenta de vanilie
Portii: 72
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete in doua culori:

Faina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul impreuna cu drojdia pe care le vom lasa sa stea cam 10 minute. Adaugam in faina oul si sarea si incepem sa framantam adaugand treptat maiaua si uleiul,astfel vom obtine un aluat elastic nelipicios. Compozitia o impartim in doua si se framanta una cu cacao si una fara.Le lasam la dospit . Cand au dospit frumos impartim fiecare aluat in 9 bucati astfel vom obtine 9 buc albe si 9 cu cacao.Iei o bucata alba si o intinzi in forma rotunda subtire apoi iei una cu cacao si o intinzi si pe ea la fel ca cealalta,apoi pui prima foaie cu cacao iar peste ea pui cea alba si mai intinzi putin ,apoi imparti in 8 triunghiuri si pui dulceata in fiecare triunghi si rulezi din partea mai lata spre varf si le punem in tava unsa cu ulei sau hartie de copt cu coltu in jos sub ele ca sa nu se desfaca.Le dam la cuptorul preancalzit la 180 grade pt 20 minute sau pana sunt rumenite frumos.Chiar cand le-ati scos din cuptor trebuie sa le si dati prin siropul fierbine.Preferabil siropul sa stea la foc mic tot timpul in care scaldati cornuletele in el ca astfel se va ingrosa.
Siropul se face astfel: puneti intr-o cratita apa si zaharul impreuna cu esenta de vanile si le lasati sa dea in clocot pana se topeste zaharul.

 

TIPS-URI

1

sa nu folositi dulceata cu gel fix ca o sa va curga din cornulete.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

Ksenya 1

12.11.2015, 17:54

interesant ce a iesit!

Rocsi 1

12.11.2015, 19:58

Mmmm, foarte bune!

MotanLaOale 1

13.11.2015, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S