Cornulete “torturate”

de papabundetot in Torturi, 13 Iul 2014 | 1242 vizualizari

 

Astazi iarasi m-am jucat in bucatarie,dar am facut ceva simplu intr-o alta forma.Cornuletele cu gem sunt un desert banal in opinia mea,de aceea pentru a-i da o alta nota le-am asezat in forma de tort si am obtinul cornulete “torturate” delicioase umplute cu gem de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr faina tip 650
  • 250 ml lapte
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita generoasa de scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 linguri ulei gem de capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete “torturate”:

Am facut o maia din 2-3 linguri de lapte putin caldut,drojdia si o lingura de faina,pe care am lasat-o 5 minute deoparte sa se activeze drojdia.Intr-un castron am pus restul de faina,ouale,uleiul,zaharul,scortisoara,coaja de lamaie si un praf de sare,am amestecat bine ingredientele cu o lingura,apoi am adaugat si maiaua,restul de lapte si am framantat cu mana pana cand aluatul a inceput sa se desprinda de mana.Daca va iese foarte moale,puteti sa mai adaugati 20 gr faina pe rand in timp ce framantati.
Am lasat apoi aluatul la dospit,la soare,aproximativ o ora.Dupa ce aluatul a crescut frumos l-am impartit in 2 parti egale,fiecare din cele 2 parti de aluat,am mai framantat-o putin,apoi am intins o foaie rotunda din fiecare  dar nu foarte subtire,am taiat in felii asemenatoare celor de tort si am umplut fiecare felie cu o lingurita de gem de capsuni,apoi am rulat incepand de la partea mai lata spre varf si am asezat unul langa altul cornuletele intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina.Dupa ce intreaga forma s-a umplut,am uns deasupra cornuletele cu ou batut si le-am mai lasat sa creasca 10-15 minute la soare,acoperite cu o carpa curata.Dupa acest timp,am dat forma la copt la foc mediu,pana cand cornuletele s-au rumenit frumos si aluatul s-a copt.

A iesit un aluat tare pufos,iar forma de tort pe care au luat-o ii da un aspect de desert de duminica,desi asa cum am spus este de fapt un desert banal.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete “torturate” 331981
retete culinare - Cornulete “torturate” 331982
retete culinare - Cornulete “torturate” 331983
retete culinare - Cornulete “torturate” 331984
retete culinare - Cornulete “torturate” 331985
retete culinare - Cornulete “torturate” 331986
retete culinare - Cornulete “torturate” 331987
retete culinare - Cornulete “torturate” 331988
retete culinare - Cornulete “torturate” 331989
retete culinare - Cornulete “torturate” 331990

COMENTARII (15)

robert_badica 1

13.07.2014, 20:17

MOKUSKA 1

13.07.2014, 21:34

și mie îmi plac muuult

alilianaa 1

13.07.2014, 22:27

bun, bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S