Cornulete “torturate”

de papabundetot in Torturi, 13 Iul 2014 | 4192 vizualizari

 

Astazi iarasi m-am jucat in bucatarie,dar am facut ceva simplu intr-o alta forma.Cornuletele cu gem sunt un desert banal in opinia mea,de aceea pentru a-i da o alta nota le-am asezat in forma de tort si am obtinul cornulete “torturate” delicioase umplute cu gem de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr faina tip 650
  • 250 ml lapte
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita generoasa de scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 linguri ulei gem de capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete “torturate”:

Am facut o maia din 2-3 linguri de lapte putin caldut,drojdia si o lingura de faina,pe care am lasat-o 5 minute deoparte sa se activeze drojdia.Intr-un castron am pus restul de faina,ouale,uleiul,zaharul,scortisoara,coaja de lamaie si un praf de sare,am amestecat bine ingredientele cu o lingura,apoi am adaugat si maiaua,restul de lapte si am framantat cu mana pana cand aluatul a inceput sa se desprinda de mana.Daca va iese foarte moale,puteti sa mai adaugati 20 gr faina pe rand in timp ce framantati.
Am lasat apoi aluatul la dospit,la soare,aproximativ o ora.Dupa ce aluatul a crescut frumos l-am impartit in 2 parti egale,fiecare din cele 2 parti de aluat,am mai framantat-o putin,apoi am intins o foaie rotunda din fiecare  dar nu foarte subtire,am taiat in felii asemenatoare celor de tort si am umplut fiecare felie cu o lingurita de gem de capsuni,apoi am rulat incepand de la partea mai lata spre varf si am asezat unul langa altul cornuletele intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina.Dupa ce intreaga forma s-a umplut,am uns deasupra cornuletele cu ou batut si le-am mai lasat sa creasca 10-15 minute la soare,acoperite cu o carpa curata.Dupa acest timp,am dat forma la copt la foc mediu,pana cand cornuletele s-au rumenit frumos si aluatul s-a copt.

A iesit un aluat tare pufos,iar forma de tort pe care au luat-o ii da un aspect de desert de duminica,desi asa cum am spus este de fapt un desert banal.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete “torturate”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tigarete cu gem de prune si nuca prajita