Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

de Panacris in Dulciuri, 22 Iun 2014 | 1092 vizualizari

 

Ei, deja am progresat! ;) Se pare că acum, întradevăr am dat de gustul cornurilor de Bratislava;) Dar sincer, pentru noi astea sunt cornulețe:D, cornurile sunt mult mai mari;) Hai că ”iar o dau de gard”! Sunt o bunătate! S-au crăpat la suprafață și întradevăr au altă textură interioară:) Gaby, mulțumesc pentru criticile constructive :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • făină albă de grâu Băneasa 600 g.
  • ou de găină 1 bucată,
  • ou de rață 1 bucată,
  • unt 65% grăsime 200 g.,
  • zahăr pudră 50 g.,
  • lapte grăsime 2% 200 ml.
  • drojdie uscată 2 linguri,
  • sare iodată 2 g.,
  • Pentru umplutură:
  • mac 100 g,
  • zahăr pudră 75 g,
  • apă 75 ml.,
  • stafide cca 25 g.
  • Pentru decor:
  • ou de rață 1 bucată
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava / Pozsony kifli:

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul  tăiat cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei ce nu agreează microundele, pot topi laptele și untul  într-u vas cu fund dublu pe aragaz.

În cuva mașinii de pâine se pun în ordinea următoare: laptele cu untul  topit, ouăle, făina, sarea,  zahărul și drojdia. Se selectează programul de frământare, ce durează cca 30 de  minute, apoi aluatul se csoate, se pune pe o farfurie înfăinată și se lasă la dospit, de data asta la rece, îm frigider cca. 30 de minute.

Pentru umplutură, se topește zahărul în apă, la foc mic, până ce se obține un sirop consistent, apoi se adaugă macul și stafidele, lăsându-sse la fiert ptr cca. 10 minute până ce se omogenizează toate ingredientele și macul se umflă.

Se scoate aluatul de la rece, se împarte în cca. 34 de biluțe de cca 32 de g. ce se întind în formă elipsoidală, adică un oval prelungit ;)  se pune câte o linguriță de umpultură;) Recunosc, că o parte am umplut-o și cu Nutella, la cererea Zmeilor mici, și una cu dulceață de prune la cererea lui TataZmeu, se rulează ca și un trabuc și li se dă formă de potcoavă;) .

Cornurile ( de fapt cornulețe!)  obțintute se așează pe o tavă, tapetată cu foaie de pergament, se ung cu ou gălbenuț de ou, lăsându-se cca. 10 minute să se usuce,  apoi se ung cu albușul de ou. Probabil că aici am greșit din nou :D, am bătut un pic albușul, cred că ar fi trebuit să-l las ca atare ;)  Apoi tăvile cu cornulețe se  pun la copt, cca. 45 de minute la foc mediu (primele 10 minute la 250 grade, apoi la 180 grade!). După ce trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă la răcit.

Spor și poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328267
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328268
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328269
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328270
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328271
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328272
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328273
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328274
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328275
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328276
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328277
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328278
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328279
retete culinare - Cornuri Bratislava / Pozsony kifli 328280

COMENTARII (23)

simona72 1

23.06.2014, 20:38

Ce bune sunt cu o cana de lapte!!

laura_n 1

24.06.2014, 10:52

Crisule ))) bravooo!

Panacris 1

24.06.2014, 21:58

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: