Cornuri cu branza

de Carmen in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2016 | 376 vizualizari

 

Dupa o masa servita in oras unde am comandat si un aperitiv scurt niste cornuri cu sos, m-am potcovit cu o mare pasiune facuta de ai mei ursi pentru acest fel de cornuri. A fost suficienta intrebarea daca eu as sti sa fac si uite asa de atunci le fac mereu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg haina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 ou si 2 linguri de lapte pentru uns

umplutura branza in toate formele, carnati, sunca si cascaval

Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza:

Aluatul 

Faina o pun intr-un castron si fac o gaura in mijloc unde sfaram cu degetele cubul de drojdie, adaug cele 2 linguri de zahar. Amestec laptele cu apa si-l incalzesc usor ca mai apoi sa dizolv drojdia. O las cam 5 minute sa se bulbuceasca in castron. Incep si framant adaugand lichidul ramas si uleiul pana obtin o coca dragalasa. Las la crescut pana isi dubleaza volumul. Impart in 3 si intind pe rand fiecare bila pe rotund. Tai in 8. Pun umplutura si cand rulez am grija sa trag putin de aluat pentru a-l intinde. Ung cornurile cu ou batut si lapte, se pot presara cu mac, susan, chimen dupa dorinta si se mai lasa la crescut dupa care se coc la 180 grade aproximativ 20 minute

Umplutura

Fie bucati de branza peste care presar oregano, fie carnati si cascaval, fie ciuperci trase putin la tigaie... orice va trece prin cap. 

Sos

sos format din mujdei de usturoi si smantana. Usturoiul zdrobit si frecat cu sare si un strop de ulei il aduc pana la nivel de spuma ca mai apoi sa adaug smantana.

 

 

TIPS-URI

1

din acelasi aluat de obicei fac 3 pizza, restul de aluat il bag in frigider pana a 2-zi cand sigur urmeaza o serie de cornuri ( in acest caz nu mai ies 24, ci doar o portie)

2

cum nu am niciodata suficient timp eu aprind cuptorul chiar in momentul in care am terminat de umplut cornurile si le bag direct. Ele cresc in timp ce cuptorul se preincalzeste. Nu este recomandat sa se faca asa dar eu asa fac si nu am dat gres.

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu branza-0
Cornuri cu branza-1
Cornuri cu branza-2
Cornuri cu branza-3
Cornuri cu branza-4
Cornuri cu branza-5
Cornuri cu branza-6

COMENTARII (11)

mirela0911

mirela0911 1

23.04.2016, 20:25

Sunt perfecti la ora asta!

marcela1979

marcela1979 1

24.04.2016, 11:24

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:24

bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24