Cornuri cu dulceata de gutui

de marcela1979 in Dulciuri, 4 Noi 2013 | 3820 vizualizari

 

Am vazut o reteta de cornuri cu dulceata la Clementina si am zis sa fac si eu .Multumesc Clementina!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 40 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • 2 oua +1 ou pentru uns
  • dulceata de gutui
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de gutui:

Intr-un castron mai mare se pune faina ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia uscata ,zahar si un praf de sare .Se adauga laptele caldut si se framanta .Se adauga 2 oua ,coaja de portocala,unt topit si se framanta in continuare pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini. .Se lasa la dospit aluatul circa 30 de minute.Dupa cele 30 de minute ,se ia aluatul se pune pe planseta se rupe aluatul se fac bile care se intind .Se taie foaia intinsa in triunghiuri.La baza fiecarui triunghi se pune dulceata de gutui se ruleaza pana la varf  si se pun in tava pe hartie de copt.Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu circa 20-25 de minute.

    Cand sunt gata ,se scot din cuptor si se lasa sa se racesca putin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si dulceata de macese