Cornuri cu dulceata de gutui

de marcela1979 in Dulciuri, 4 Noi 2013 | 1192 vizualizari

 

Am vazut o reteta de cornuri cu dulceata la Clementina si am zis sa fac si eu .Multumesc Clementina!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 40 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • 2 oua +1 ou pentru uns
  • dulceata de gutui
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de gutui:

Intr-un castron mai mare se pune faina ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia uscata ,zahar si un praf de sare .Se adauga laptele caldut si se framanta .Se adauga 2 oua ,coaja de portocala,unt topit si se framanta in continuare pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini. .Se lasa la dospit aluatul circa 30 de minute.Dupa cele 30 de minute ,se ia aluatul se pune pe planseta se rupe aluatul se fac bile care se intind .Se taie foaia intinsa in triunghiuri.La baza fiecarui triunghi se pune dulceata de gutui se ruleaza pana la varf  si se pun in tava pe hartie de copt.Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu circa 20-25 de minute.

    Cand sunt gata ,se scot din cuptor si se lasa sa se racesca putin .

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu dulceata de gutui-0
Cornuri cu dulceata de gutui-1
Cornuri cu dulceata de gutui-2
Cornuri cu dulceata de gutui-3
Cornuri cu dulceata de gutui-4
Cornuri cu dulceata de gutui-5

COMENTARII (10)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:41

delicioase

Bunica

Bunica 1

04.11.2013, 10:05

Cam bune langa o cana cu ceai!

Rocsi

Rocsi 1

04.11.2013, 11:04

Merge perfect acum un corn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!