Cornuri cu salam si cascaval Delaco

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2016 | 5171 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 gr unt
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 gr de salam
  • 200 gr cascaval Delaco
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu salam si cascaval Delaco:

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
      Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
      Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem umplutura pe fiecare triunghi rezultat.

       Pe fiecare triunghi punem cate o felie de salam si una de cascaval. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca cam jumatate de ora. Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de unt putem folosi margarina.

2

Sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdiuta pentru ca nu mai creste aluatul.

3

Daca facem umplutura dulce, la aluat putem adauga 4 lingurite cu miere la 500 g de faina.

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu salam si cascaval Delaco-0
Cornuri cu salam si cascaval Delaco-1
Cornuri cu salam si cascaval Delaco-2
Cornuri cu salam si cascaval Delaco-3
Cornuri cu salam si cascaval Delaco-4
Cornuri cu salam si cascaval Delaco-5
Cornuri cu salam si cascaval Delaco-6

COMENTARII (30)

anca_rm 1

25.02.2016, 08:59

ce frumoase cornuri ai facut

reisnaor_2006 1

25.02.2016, 10:33

multumesc

dantes 1

18.11.2016, 06:34

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04