Cornuri cu telemea

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 1743 vizualizari

 

Sunt excelente pentru micul dejun sau chiar cina, alaturi de un iaurt!
Ideea am luat-o de la Gaby cand a pomenit de asa ceva, dar reteta am facut-o dupa capul meu!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 700 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 400 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt zahar

Pt. umplutura:

  • 450 g telemea
  • 3 lg pline de iaurt
  • 1 galbenus
  • 1 albus pt. uns
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu telemea:

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute.

Intr-un bol se cerne faina apoi se adauga sarea, oul si uleiul. Se toarna maiaua si incepem sa amestecam turnand si restul de lapte caldut. Se rastoarna aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam. Daca mai este necesar se mai adauga faina (eu am mai folosit in jur de vreo 50 g - ochiometru) si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si care se poate intinde usor. Impartim acest aluat in 5 parti egale si-l lasam sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

Telemeaua se zdrobeste cu furculita apoi adaugam galbenusul si iaurtul, omogenizam astfel incat sa obtinem o compozitie cremoasa si care poate fi intinsa. SARE NU SE PUNE DELOC, pt ca telemeaua este sarata. 

Se ia o bucata de aluat si se intinde in forma rotunda cu o grosime de cca 3 mm. Se unge cu crema de telemea apoi se taie in 8 triunghiuri. Se ruleaza fiecare triunghi dinspre baza spre varf forman un corn, pe care il indoim putin. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca pentru 15 minute. Se ung cu albusul batut apoi se dau la cuptor pt 40-45 minute la 180 de grade, sa se rumeneasca frumos deasupra. 

La fe se procedeaza si cu celelalte parti de aluat, lasand cornurile sa dospeasca pana le vine randul la cuptor. Ies 40 bucati de cornuri delicioase!

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Pt. umplutura se poate folosi si altfel de branza.

2

La aluat, daca este cazul, se mai adauga faina sau lapte pentru a obtine consistenta necesara.

RETETA IN IMAGINI

Cornuri cu telemea-0
Cornuri cu telemea-1
Cornuri cu telemea-2
Cornuri cu telemea-3
Cornuri cu telemea-4
Cornuri cu telemea-5
Cornuri cu telemea-6
Cornuri cu telemea-7
Cornuri cu telemea-8
Cornuri cu telemea-9

COMENTARII (12)

anca_rm

anca_rm 1

30.01.2015, 10:12

ce pufosenii ai facut

Panacris

Panacris 1

30.01.2015, 13:00

Corinuta

Corinuta 1

01.02.2015, 12:36

Tentante rau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01