Cornuri cu unt, nuci si miere

de simona72 in Dulciuri, 16 Ian 2015 | 7331 vizualizari

 

Le pregatesc adesea pentru pachetel cu diferite umpluturi...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 60-70 gr unt moale
  • 650-700 gr faina(depinde de tipul de faina)
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pentru umplutura:
  • 250 gr nuci
  • 2-3 linguri miere
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • 3-4 linguri apa calduta
  • seminte de susan
  • in plus: 2-3 linguri unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu unt, nuci si miere:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Am impartit aluatl in doua, am luat prima bucata de aluat si am pus-o pe masa de lucru, respectiv o planseta din silicon. Impartim aluatul de pe masa in patru parti aproximativ egale. Intindem aluatul cu sucitorul in patru discuri rotunde. Ungem fiecare disc cu putin unt moale, atat cat sa luam pe doua degete, si suprapunem cele patru discuri unse cu unt. Ultimul, adica cel de deasupra, nu se unge. Intindem cu sucitorul discul format din cele patru, intr-o foaie rotunda nu foarte subtire, atat cat dorim de groase cornurile, avand in vedere ca ele vor mai creste in timpul coacerii. 

Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in jumatate, apoi in sferturi, apoi fiecare sfert in jumatate. 

Nuca se toaca grosier, eu am pus nuca intr-o punga si am zdrobit-o cu sucitorul. Se amesteca nuca cu mierea. Se pune cate o lingura de nuca la baza fiecarui triunghi, se aduna putin marginile si se ruleaza. Astfel formam un corn. Procedam la fel cu toate. Punem cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram deasupra putin susan sau alte seminte pe care le avem si lasam cornurile sa creasca 15 minute. Se da tava cu cornuri la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Se amesteca aproximativ 3 linguri miere cu 3 linguri apa calduta si cu o pensula din silicon ungem cornurile fierbinti cu mierea diluata cu apa.

Lasam sa se raceasca si se servesc. sa aveti pofta!! 

 

TIPS-URI

1

umplutura poate sa varieze in functie de preferinte...nu se foloseste ca si umplutura branza moale sau cascaval pentru ca in timpul coacerii va curge din cornuri. De preferat branza tare, uscata sau alte umpluturi de consistenta tare...

2

nu se pune unt topit intre straturile de aluat, ci unt moale care poate fi intins cu usurinta cu degetele...daca puneti unt topit straturile de aluat nu vor sta lipite

3

numarul straturilor de aluat pot fi modificate, adica puteti sa puneti mai multe straturi unse cu unt, 6, 7 sau 8...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362620
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362621
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362622
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362623
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362624
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362625
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362626
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362627
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362628
retete culinare - Cornuri cu unt, nuci si miere 362629

COMENTARII (30)

anca_rm 1

19.01.2015, 11:58

ce frumoase cornuri

MOKUSKA 1

19.01.2015, 14:04

foarte frumoase sunt, si ce aromate...

tanyapatap 1

20.01.2015, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S