Cornuri pufoase

de Cris2711 in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 17349 vizualizari

 

Reteta asta a lui Gabytza de la Brosteni i-a mai innebunit si pe altii de pe aici,de ex.Motanel,Cleme))),le-au facut si nu au regretat,astazi n-am avut io stare si le-am executat.No acum serviti de care va plac .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 gr. branza de vaci
  • 3 linguri cu smantana groasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • Umplutura:
  • dulceata de care va place voua,cu nuca macinata
  • ciocolata cu nuca macinata
  • Nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit.

Am luat un castron mai mare in care pus:

-faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul.

Intr-o craticioara am incalzit putin laptele.

Din laptele caldut se toarna putin,cate putin peste compozitia de aluat.

Se omogenizeaza toate ingredientele si apoi se framanta bine,circa 10-15 minute.Apoi se lasa aluatul in castron la temperatura camerei,sa creasca cel putin 1 ora.

Apoi se imparte aluatul in doua.
Prima jumatate de aluat se intinde cu sucitorul ,pana are forma unei pizza,se taie pe sistemul felii de pizza,felii pe care se pune umplutura care va place voua.

Apoi se ruleaza cu grija ,de la baza spre varf.

Se aseaza frumos pe o tava unsa bine sau peste hartie de copt.

Se pun cornurile unul langa celalat,se ung cu pensula ,cu ou batut bine cu furculita.

Se repeta procedura cu  a doua bucata de aluat.

Eu am facut 2 tavi din compozitie,circa 20 de cornuri.

Apoi se adauga in cuptorul incins la 175-180°C.

Se lasa circa 20-25 de minute ,pana au o culoare aurie,vezi foto.

Cand sunt gata, se scot de la cuptor,se servesc calde.

 

 

TIPS-URI

1

Se ung deasupra cu ou.

2

In aluat am pus coaja de portocala rasa.

3

Se pot umple cu dulceata,Nutella .

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase-0
Cornuri pufoase-1
Cornuri pufoase-2
Cornuri pufoase-3
Cornuri pufoase-4
Cornuri pufoase-5
Cornuri pufoase-6
Cornuri pufoase-7

COMENTARII (56)

ela 1

22.11.2013, 12:31

Cris2711 1

22.11.2013, 12:36

Ela

mihaelar63 1

01.02.2016, 23:00

Cuuum arataaa !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04