Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

de merisor in Dulciuri, 29 Apr 2013 | 22320 vizualizari

 

Am facut ieri niste cornuri pufoase, de post, cu multa nuca si gem de prune.
Azi deja la cafea am devorat unul.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 gr faina
  • coaja rasa si zeama de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr gem de prune
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 1 varf lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet de mere
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase de post cu gem si nuca:

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta..

Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului.

A rezultat un sirop din care am oprit putin pentru a unge cornurile, iar restul l-am folosit la aluat.

Am frecat margarina cu 4 linguri de zahar farin, am adaugat drojdia lichefiata, apoi siropul caldut, otetul in care am stins bicarbonatul si am inceput sa incorporez faina.

Am rasturnat aluatul pe planseta si am framantat cateva minute, dupa care am picurat ulei pe maini si pe planseta pentru a nu se mai lipi aluatul. Am procedat asa pana am obtinut un aluat nelipicios ca la cozonac.

Am acoperit si am lasat la crescut 15 minute.

Miezul de nuca l-am sfaramat si l-am amestecat cu gemul de prune.

Eu am avut niste gem de prune dulce acrisor.

Am intins aluatul pe masa de lucru in forma rotunda si am taiat in 8 parti aproape egale, am asezat gemul cu nuca la baza  formelor si am rulat catre varfuri.

Am tapetat tava cu hartie, am asezat cornurile si am dat la cuptor la 200 grade pentru 20 minute, dupa care am scos si am uns cu o parte din siropul oprit, apoi am dat din nou la cuptor pentru 15 minute, dupa care am repetat operatia. 

Am mai lasat 10 minute si am stins cuptorul.

Au iesit foarte pufoase!

 

TIPS-URI

1

Pentru cine le doreste mai dulci, se mai poate adauga 2-3 linguri de zahar.

2

Atentie la faina, cantitatea folosita depinde si de tipul fainei, eu folosesc faina de tara macinata de parintii mei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223531
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223532
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223533
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223534
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223535
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223536
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223537
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223538
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223539
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223540
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223541
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223542
retete culinare - Cornuri pufoase de post cu gem si nuca 223543

COMENTARII (57)

babi5 1

17.11.2013, 08:58

Mama ce bune sunt si eu cind fac !!! fac nu ma joc

bianca92 1

17.11.2013, 09:36

de ce sa mai cumparam 7Days cand putem face asa ceva? ai facut niste cornuri de milioane si partea buna e ca aici nu n putem plange ca e prea putina umplutura Ajunge la favorite

getix 1

19.11.2014, 08:12

Meri arata perfect! Diseara le probez

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55