Cornuri pufoase in doua culori

de Bia27 in Prajituri, 14 Mar 2013 | 48506 vizualizari

 

Reteta este preluata de pe blogul Irinei,iar cu cateva modificari am pus-o in practica,aducandu-i alt final. Rezultatul a fost unul neasteptat de bun!!:)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne trebuiesc urmatoarele:

  • 1 kg faina
  • 450 ml lapte caldut
  • 130 g ulei
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • ciocolata Fineti sau Nuttela
  • nuca
  • nuca de cocos
  • dulceata

Pentru sirop avem nevoie de:

  • 150 ml apa
  • 4 linguri de zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase in doua culori:

Cernem faina intr-un bol,facem o groapa in mijloc,in care punem toate ingredientele de mai sus cu exceptia celor 5 linguri de apa ,cacaoa ,3 linguri de zahar, drojdia.Drojdia o amestecam cu 3 linguri de zahar,5 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam la dospit 10 min,dupa care o adaugam peste restul ingredientelor.Framantam bine aluatul si il impartim in doua.Intr-una din jumatati punem amestecul format din cacaoa si cele 5 linguri de apa si framantam pana se omogenizeaza bine.Acum avem doua bucati de aluat,unul alb iar celalalt maro.Le lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,dupa care trecem la partea distractiva :).

Rasturnam bucatile de aluat si fiecare o impartim in doua,deci avem
4 bucati acum,doua din fiecare fel.Intindem o bucatica din aluatul alb in forma de cerc,intindem o bucatica si din aluatul maro tot in forma de cerc,le suprapunem si dam putin cu sucitorul peste ele pt a le lipi cat mai bine.
Taiem aluatul in patru,apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua,ne vor da 8 triunghiuri egale,deci ne vor iesi 8 cornuri pufoase si delicioase din prima serie.

Eu am pus pe fiecare triunghi ciocolata si am presarat nuca de cocos pe unele,iar pe altele nuca .Am facut cateva si cu gem de caise pt mezina familiei :).Le rulam din interior spre exterior ,le aducem capetele putin spre centru si le punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil,la 180 grade pt aprox 20 min,facem si testul scobitorii.

La fel procedam si cu celelalte bucati de aluat.

In timp ce se coc cornurile,preparam siropul.Punem la fiert 150 ml apa cu 4 linguri de zahar si lasam pe foc pana se leaga siropul.

Scoatem cornurile si le ungem partea de sus cu sirop,dupa care le presaram cu nuca si nuca de cocos.Iar acum urmeaza partea cea mai frumoasa:degustatul!!!

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Cornurile le puteti umple cu ce aveti pofta si merg tare bine alaturi de un pahar de lapte!!

2

Daca doriti le puteti face mai mititele,impartind fiecare bucatica de aluat in patru.

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase in doua culori-0
Cornuri pufoase in doua culori-1
Cornuri pufoase in doua culori-2
Cornuri pufoase in doua culori-3
Cornuri pufoase in doua culori-4
Cornuri pufoase in doua culori-5
Cornuri pufoase in doua culori-6
Cornuri pufoase in doua culori-7
Cornuri pufoase in doua culori-8
Cornuri pufoase in doua culori-9
Cornuri pufoase in doua culori-10
Cornuri pufoase in doua culori-11

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.03.2013, 08:17

Bia27

Bia27 1

15.03.2013, 09:31

multumesc

monik80

monik80 1

16.03.2015, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!