Desert croissante pufoase

de Lorelley in Dulciuri, 2 Feb 2017 | 70855 vizualizari

 

Cornurile făcute in casă întotdeauna sunt cele mai bune, mai reușite și varianta cea mai sănătoasă. Aceste cornuri sunt preferatele noastre pentru micul dejun sau pachețelul celor mici care le adoră. Cum nu au mult zahăr in compoziție, merg de minune atât simple, cât și cu cașcaval, șuncă etc. iar daca preferați varianta dulce, adăugați mai mult zahăr și diferite esențe in aluat, mai apoi, le puteți umple cu dulceată, nutella, creme dorite.

 

INGREDIENTE

  •  500 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă (sau un pachețel drojdie uscată)
  • 125 ml lapte
  • 125 gr iaurt
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 2 oua
  • 70 gr aprox. unt topit
  • pt ungerea aluatului
  • 1-2 gălbenușuri cu puțin lapte pentru a pensula cornurile
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert croissante pufoase:

Intr-un pahar, se pune laptele călduț cu zahărul și drojdia. Se lasă 2 min. să acționeze.
Intr-un bol, se adaugă făina, iaurtul, ouale, sarea si amestecul drojdiei cu laptele. Frământăm aluatul până nu se mai lipește de mâini, daca este nevoie, putem adauga puțină făină in plus.
Daca aveti timp, puteți lăsa aluatul acoperit la dospit 30 min, dacă nu, vă puteți apuca de treabă. Împărțim aluatul in 8 bile egale, fiecare bilă o intindem intr-o foaie rotundă ca forma unei farfurii. Ungem cu unt topit foaia, punem altă foaie deasupra, ungem si tot asa până la ultima pe care o lăsăm fără unt. Intindem cu sucitorul deasupra foilor ușor, până obținem un cerc mare. Il tăiem in 12 sau 16 triunghiuri (foto) si incepem sa le rulam de la bază spre vârf. Așezăm croissantele formate in tava tapetată cu hartie de copt și le lăsăm o oră la dospit (eu aprind cuptorul un min sa se încălzească, apoi il sting si las cornurile la crescut fără să deschid ușa acestuia). Când timpul a expirat, le pensulăm cu gălbenușul diluat in puțin lapte. Le coacem la 200°C, timp de aprox. 15 minute.
Excepționale fără exagerare !

https://loreleydotblog.wordpress.com/2016/12/17/croissante-pufoase/

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Albinita