Pungute surpriza

de ianculubita in Dulciuri, 6 Apr 2013 | 3050 vizualizari

 

Un desert delicios,spre incantarea copiilor si nu numai!!

 

INGREDIENTE

  • foi de placinta
  • 500 g prune mari sau caise
  • 30 g martipan
  • 30 g unt topit
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • zahar pudra cu scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pungute surpriza:

Foile de placinta le taiem in patrate de 20x20

Prunele taiate in jumatate pe lungime, dupa ce am scos samburele, punem un cubulet de martipan intre jumatati si inchidem pruna la loc; un patrat de foaie de placinta uns cu unt, a doua pusa deasupra dar colturile sa fie intercalate tot unsa cu unt, pe mijloc punem fulgi de migdale, pruna, strangem colturile in sus ca o punguta in jurul prunei; la fel procedam si cu restul pana se termina; punem pungutele in tava cu hartie, ungem cu untul ramas si le lasam 15 minute pana se rumenesc

Se servesc pe farfurie pudrate cu zahar amestecat cu scortisoara.

TIPS-URI

1

puteti folosi si alte fructe cu conditia ca in mijloc sa le fixati ca un sandwich cu martipanul

Daca ti-a placut reteta noastra "Pungute surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ianculubita 1

07.04.2013, 08:37

Valclaudia,eu l-am cumparat de la Kaufland dar am inteles ca se gaseste in majoritatea Supermarcheturilor;

deyutzky 1

07.04.2013, 11:53

ce frumoase sunt!

diaconta 1

07.04.2013, 20:33

frumos arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune