Chec cu menta şi cacao

de madi_marin in Dulciuri, 18 Oct 2012 | 2220 vizualizari

 

Reţeta de baza este de la Mariana, draga mea de la revista ,,Click!Pofta buna!,,.Pentru că mie îmi place mult combinaţia de ciocolata cu mentă, m-am gândit să încerc să fac un chec….altfel.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 5 linguri cu ulei
  • 7 linguri pline cu făină
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • cacao
  • esenţă de mentă
  • esenţă de vanilie
  • colorant alimentar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu menta şi cacao:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea.


Gălbenuşurile se freacă cu uleiul.


Crema de gălbenuşuri se adaugă treptat în spuma de albuşuri, apoi se încorporează esenţa de vanilie si făina cernută cu praful de copt. O parte din compoziţie se amestecă cu cacao, iar în cealaltă se pun câteva picături de esenţă de mentă şi colorant alimentar verde.


Se tapetează o tavă de cozonac cu hartie de copt şi se pun cele două compoziţii, intercalându-le cu o furculiţă.


Se coace checul cam 40 de minute la foc micuţ (pentru siguranţă se face testul scobitorii).


Se poate pudra cu zahăr vanilat sau se poate turna deasupra o glazură de ciocolată.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu menta şi cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

madi_marin 1

19.10.2012, 10:56

fetele...ma bucur ca va place ...

Alinutza80 1

19.10.2012, 16:23

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 16:31

waw!!! Am ramas fara cuvinte... foarte interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu unt