Chec cu menta şi cacao

de madi_marin in Dulciuri, 18 Oct 2012 | 4344 vizualizari

 

Reţeta de baza este de la Mariana, draga mea de la revista ,,Click!Pofta buna!,,.Pentru că mie îmi place mult combinaţia de ciocolata cu mentă, m-am gândit să încerc să fac un chec….altfel.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 5 linguri cu ulei
  • 7 linguri pline cu făină
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • cacao
  • esenţă de mentă
  • esenţă de vanilie
  • colorant alimentar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu menta şi cacao:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul.

Crema de gălbenuşuri se adaugă treptat în spuma de albuşuri, apoi se încorporează esenţa de vanilie si făina cernută cu praful de copt. O parte din compoziţie se amestecă cu cacao, iar în cealaltă se pun câteva picături de esenţă de mentă şi colorant alimentar verde.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hartie de copt şi se pun cele două compoziţii, intercalându-le cu o furculiţă.

Se coace checul cam 40 de minute la foc micuţ (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

Se poate pudra cu zahăr vanilat sau se poate turna deasupra o glazură de ciocolată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu menta şi cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

madi_marin 1

19.10.2012, 10:56

fetele...ma bucur ca va place ...

Alinutza80 1

19.10.2012, 16:23

elucubratiiculinare 1

19.10.2012, 16:31

waw!!! Am ramas fara cuvinte... foarte interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat