Serbet de Ciocolata

de Furnicuti in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 3833 vizualizari

 

Un desert foarte rapid si foarte bun, aromat, cremos, ciocolatos :)
Puteti folosi orice aroma va place: menta, lamaie, rom, noi am optat pentru putin whisky

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g zahar
  • 70 ml whiskey (optional)

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serbet de Ciocolata:

Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul. Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam putin si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, turnam intr-un vas pe care il acoperim si il punem la congelator. Daca aveti masina de facut inghetata, e mai usor, puneti lichidul in masina si se descurca singura (din cate am auzit :)) ) Scoatem dupa 3 - 4 ore de la congelator si amestecam pentru a sparge cristalele de gheata. Lasam la congelator pana se intareste din nou

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Serbet de Ciocolata-0
Serbet de Ciocolata-1

COMENTARII (15)

mamaieelena

mamaieelena 1

17.02.2011, 20:15

mena29

mena29 1

17.02.2011, 20:34

adry88

adry88 1

16.06.2011, 16:03

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!