Tarta cu gem si nuci

de Moni_alex in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 3716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 400 g gem
  • 2 linguri pesmet
  • o cana de nuci taiate mai mari
  • un ou pentru uns
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si nuci:

Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul ( daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de smantana). Se framanta bine pana iese un aluat nici prea moale, nici prea tare(care se poate intinde).

Se imparte aluatul in doua, 2/3 pentru partea de jos si 1/3 pentru deasupra.

Se intinde prima parte (2/3) si se pune intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit timp de 10 min dupa care se scoate din cuptor, se presara pesmetul si se pune gemul.Nucile se taia mai grosier si se adauga peste gem.

Se intinde cealalta parte de aluat, se taie in fasii subtiri pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra prajiturii.

Se unge cu ou batut si se coace la cuptor la foc moderat pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

am amestecat gem de prune si caise si a fost delicioasa tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post