Tarta cu gem si nuci

de Moni_alex in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 1234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 400 g gem
  • 2 linguri pesmet
  • o cana de nuci taiate mai mari
  • un ou pentru uns
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem si nuci:

Se pune faina intr-un vas, se adauga 100 g unt, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea,smanatana, praful de copt, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul ( daca este nevoie mai adaugati 1-2 linguri de smantana). Se framanta bine pana iese un aluat nici prea moale, nici prea tare(care se poate intinde).


Se imparte aluatul in doua, 2/3 pentru partea de jos si 1/3 pentru deasupra.


Se intinde prima parte (2/3) si se pune intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm tapetata cu hartie de copt.


Se da la cuptorul preincalzit timp de 10 min dupa care se scoate din cuptor, se presara pesmetul si se pune gemul.Nucile se taia mai grosier si se adauga peste gem.


Se intinde cealalta parte de aluat, se taie in fasii subtiri pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra prajiturii.


Se unge cu ou batut si se coace la cuptor la foc moderat pana se rumeneste frumos.


Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta.


 

TIPS-URI

1

am amestecat gem de prune si caise si a fost delicioasa tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

24.05.2015, 12:00

Ce buna e!

Adele 1

26.05.2015, 11:33

Moni_alex 1

26.05.2015, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post