Desert tarta crocanta cu magiun de prune

de Ksenya in Dulciuri, 18 Mai 2020 | 286 vizualizari

 

O reteta simpla ce se face rapid.
Combinatia dintre gustul dulce si crocant a aluatului si gemul un pic acru, e sublim.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt rece taiat cubulete
  • 200 g zahar pudra
  • 2 oua
  • Un varf cutit sare
  • Coaja de la o lamiae (optional)
  • 500 g faina 00
  • 500 g magiun de prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crocanta cu magiun de prune:


Cu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute.


Se adauga sarea si ouale si coaja de lamaie, apoi zaharul pudra.


Se amesteca iarasi 2-3 minute, va rezulta o coca.


Rasturnam continutul din cuva, invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30-40 minute sau congelator 20 minute.


Rupem o bucata buna din aluat si-l dam din nou la frigider.


Restul de aluat il intindem cam de 5-6 mm si il asezam in tava de copt.


Cu ajutorul unei furculite, intepam aluatul din loc in loc. Adaugam magiunul si netezim suprafata.


Scoatem restul de aluat din frigider, il intindem si taiem fasii de 3-5 cm, depinde cum va place, aplicam deasupra peste magiun in forma de grilaj.


Dam la cuptor 160 grade C, pentru 20-25 minute, depinde de cuptor sau pana se rumeneste usor.


Se scoate tarta si se lasa la racit pana a 2-a zi.


Pofta buna!



TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu gem de caise

2

Alegeti umplutura sa fie mai acra, astfel echilibrati tarta

3

Pudrati putin zahar pudra pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crocanta cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

18.05.2020, 20:29

Pentru mine este o tarta perfecta!

Tabita _ 1

20.05.2020, 23:27

Buna mai ales cu magiun

Gherca Daniela 1

23.05.2020, 09:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post