Turta dulce cu cafea turceasca

de BakeUpArtist in Dulciuri, 2 Dec 2016 | 622 vizualizari

 

 
A venit sezonul rece și în perioada aceasta am tendința să pregătesc delicii care mă duc cu gândul la sărbători. Încă puțin!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 480 g faina
  • 260 g zahar
  • 125 ml apa
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita bircarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf cuisoare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 varf nucsoara
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • un praf de sare

Crema de cafea

  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 2-3 linguri de cafea turceasca
  • 80 g zahar pudra
  • 300 ml lapte

Glazura

  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce cu cafea turceasca:

Aluat


Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul.


Separat amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi adăugați peste zahărul topit și amestecați.


Adăugați restul de zahăr și lăsați pe foc mic, amestecând, până se topește tot zahărul.


Opriți focul și adăugați 150 g de făină peste sirop, amestecând energic cu spatula până se încorporează întreaga cantitate, apoi lăsați să se răcească.


Separat, amestecați restul de făină cu sarea și bicarbonatul, adăugați compoziția preparată anterior împreună cu untul topit, oul, coaja de lămâie și amestecați bine, până aveți un aluat omogen.


Modelați aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, până nu mai este lipicios.


În timp ce formați turtele din blat, țineți permanent restul de blat acoperit cu folie alimentară.


Umpleți turtele cu biluțe de cremă și coaceți la foc mediu pentru 15-20 de min.


Crema Cafea


Mixați oul cu zahărul până își dublează volumul, adăugați făina și cafeaua și mixați bine


Adăugați laptele și amestecați.


Puneți crema pe foc la bain-marie până se îngroașă, amestecând foarte des.


Lăsați-o la răcit până devine vâscoasă înainte de a o folosi.


Glazura


Se bate albușul cu zahărul până capătă consistența de bezea, apoi se adaugă cele 2 linguri de apă fierbinte și se mixează bine.


Într-un bol cu capac, se pun 2-3 turte coapte și răcite, adăugând 2-3 linguri de glazură peste.


Puneți capacul și agitați bine până glazurați turtele pe toată suprafața.


Repetați procedeul până terminați toate turtele dulci.


Lăsați să se întărească la aer, fără să acoperiți.

 

TIPS-URI

1

Crema are aroma intensa de cafea + putina textura, de aceea recomand sa nu puneti foarte multa in turte daca nu doriti gust intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu cafea turceasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

noiinbucatarie 1

05.12.2016, 16:04

Gherca Daniela 1

05.12.2016, 17:35

tare buna!

RuxyRux 1

08.12.2016, 20:54

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti