Turta dulce cu cafea turceasca

de BakeUpArtist in Dulciuri, 2 Dec 2016 | 823 vizualizari

 

 
A venit sezonul rece și în perioada aceasta am tendința să pregătesc delicii care mă duc cu gândul la sărbători. Încă puțin!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 480 g faina
  • 260 g zahar
  • 125 ml apa
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita bircarbonat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf cuisoare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 varf nucsoara
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • un praf de sare

Crema de cafea

  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 2-3 linguri de cafea turceasca
  • 80 g zahar pudra
  • 300 ml lapte

Glazura

  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce cu cafea turceasca:

Aluat


Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul.


Separat amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi adăugați peste zahărul topit și amestecați.


Adăugați restul de zahăr și lăsați pe foc mic, amestecând, până se topește tot zahărul.


Opriți focul și adăugați 150 g de făină peste sirop, amestecând energic cu spatula până se încorporează întreaga cantitate, apoi lăsați să se răcească.


Separat, amestecați restul de făină cu sarea și bicarbonatul, adăugați compoziția preparată anterior împreună cu untul topit, oul, coaja de lămâie și amestecați bine, până aveți un aluat omogen.


Modelați aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, până nu mai este lipicios.


În timp ce formați turtele din blat, țineți permanent restul de blat acoperit cu folie alimentară.


Umpleți turtele cu biluțe de cremă și coaceți la foc mediu pentru 15-20 de min.


Crema Cafea


Mixați oul cu zahărul până își dublează volumul, adăugați făina și cafeaua și mixați bine


Adăugați laptele și amestecați.


Puneți crema pe foc la bain-marie până se îngroașă, amestecând foarte des.


Lăsați-o la răcit până devine vâscoasă înainte de a o folosi.


Glazura


Se bate albușul cu zahărul până capătă consistența de bezea, apoi se adaugă cele 2 linguri de apă fierbinte și se mixează bine.


Într-un bol cu capac, se pun 2-3 turte coapte și răcite, adăugând 2-3 linguri de glazură peste.


Puneți capacul și agitați bine până glazurați turtele pe toată suprafața.


Repetați procedeul până terminați toate turtele dulci.


Lăsați să se întărească la aer, fără să acoperiți.

 

TIPS-URI

1

Crema are aroma intensa de cafea + putina textura, de aceea recomand sa nu puneti foarte multa in turte daca nu doriti gust intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu cafea turceasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rahela Velicu 1

05.12.2016, 16:04

Gherca Daniela 1

05.12.2016, 17:35

tare buna!

RuxyRux 1

08.12.2016, 20:54

Minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din albus de ou cu crema de lamaie