Coronita cu rahat si stafide

de Lau in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 3244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • rahat
  • stafide
  • 1 esenta de rom
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu rahat si stafide:

 se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri faina, 3 linguri lapte si se lasa 15 min pana face basici

se pune faina intr-un bol mai mare, se face gaura in mijloc se adauga restul de ingrediente si maiaua si se framanta coca,se lasa o ora la dospit

stafidele se pun la imuiat in apa cu esenta de rom, iar rahatul se taie cuburi

se rupe coca in 2 si se intinde o foaie se pun stafide si se ruleaza

intindem a 2 foaie si adaugam rahatul, rulam, dupa care impletim amandoua suluri si asezam in tava. Ungem cu oul batut cu un pic de ulei si dam la cuptorul incalzit 45 min la foc mic. Cand este gata se unge cu ulei sau miere

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana