Costite de porc marinate cu cartofi evantai

de mircodia in Porc, 13 Noi 2013 | 3038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fripturica:
  • 400 grame costite de porc (100 grame portia)
  • 5 linguri pasta de rosii cu ardei
  • 3 linguri ketchup
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri otet balsamic/sos de soia
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei kapia mare
  • sare
  • piper
  • condimente (busuioc, oregano, rozmarin, dafin etc)
  • 2 linguri boia (paprika)
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi mijlocii
  • putin ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de porc marinate cu cartofi evantai:

Se pun intr-un vas carnea cu restul ingredientelor (ceapa si ardeiul se tai felii la ceapa separandu-se in inele) si se pune  vasul la frigider cel putin o ora

Intre timp se pregatesc cartofii: se curata de coaja si se taie felii,dar nu de tot sa ramana intregi si se dau cu sare si ulei.

Intr un vas yena mic se pune carnea cu tot cu sosul format si intr-un alt vas se pun cartofii cu putin ulei (eu am pus intr-un vas mic rotund friptura si intr-un vas dreptunghiular cartofii, in asa fel incat sa-mi incapa in cuptorul aragazului) si se da la cuptor incins la 180 grade pentru o ora jumate 2 chiar, pana se face bine carnea (se verifica cu furculita din cand in cand).

Cand e gata pe farfurie se pune o portie de costite si cativa cartofiori peste care am pus putin parmezan ras.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie cartofii pot sa se prepare mai repede decat carnea

2

Cartofii pot fi si prajiti separat pe aragaz in baie de ulei

3

Cine doreste poate servi friptura cu sos de usturoi salata sau muraturi

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.11.2013, 20:20

MotanLaOale 1

13.11.2013, 22:34

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21