Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci

de merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2015 | 1287 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am participat la provocarea celor de la SunFood Fructe si legume, reteta in care am ales sa folosesc dintre conservele lor, ciupercile.
Am preparat niste cosulete aperitiv tare de efect, gustoase si satioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj Bella(o foaie)
  • 1 bobrcan ciuperci feliate(200 gr)
  • 200 g bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii gogosar murat
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 4 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putin cascaval ras
  • 4 buc. rosii deshidratate
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci:

Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura.

Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile scurse si dupa cateva minute baconul taiat julien.

Lasam vasul pe foc pana se prepara bine baconul, amestecand din cand in cand cu o paleta, apoi rasturnam ingredientele intr-o sita sa se scurga de lichid.

Le lasam sa se raceasca bine.

Mixam bine cele doua oua si le diluam cu laptele apoi adaugam pesmetul si praful de copt.

Peste acest aluat, adaugam ingredientele racite, gogosarul murat taiat mai marunt si amestecam bine totul.

Decupam aluatul de foietaj in patru patrate cu care imbracam peretii formelor in care vom coace cosuletele.

Impartim amestecul de ingrediente in patru si il punem in cosulete.

Coacem cosuletele pentru 30-35 de minute la 180 de grade, iar dupa stingerea focului, adaugam bucati de rosii deshidratate si putin cascaval ras deasupra, si mai lasam cosuletele in cuptor 5 minute pentru a se topi cascavalul.

Se pot umple cosuletele cu diverse legume si preparate din carne, eu m-am rezumat doar la bacon, ciuperci si gogosar, de data aceasta.

Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cosuletele se pot umple cu diverse ingrediente si se pot consuma atat calde cat si reci.

RETETA IN IMAGINI

Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-0
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-1
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-2
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-3
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-4
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-5
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-6
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-7
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-8
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-9
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-10
Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci-11

COMENTARII (33)

 Adi

Adi 1

12.05.2015, 18:55

Foarte bune!

tarasmariana

tarasmariana 1

13.05.2015, 01:16

FRUMOASE!

Panacris

Panacris 1

14.05.2015, 07:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!