Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi

de Veronica22 in Prajituri, 23 Dec 2014 | 1387 vizualizari

 

Cosuletele cu nuca sunt o traditie in familia mea pentru masa de Craciun!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr Rama mit Butter
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 300 gr nuci
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 400 gr dulceata de nuci verzi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi:

Se amesteca margarina cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare.

Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.Glazura:

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si batem bine pana se topeste apoi incorporam nuca macinata.

Se pregatesc formele(se ung cu putin ulei) si apoi se face din aluat o turtita nu foare groasa(3-4 mm) si se aseaza si se preseaza usor in forma.Imbracam toate formele,le asezam intr-o tava pentru copt.

Mai intai punem cate o nuca din dulceata si apoi completam cu cate o lingurita de glazura de nuca.

Se coc la foc mediu pana cand sunt foarte usor aurii si apoi se scot cat mai calde din forme.

Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi 359308
retete culinare - Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi 359309
retete culinare - Cosulete cu nuca si dulceata de nuci verzi 359310

COMENTARII (8)

mirela0911 1

26.12.2014, 10:03

Panacris 1

27.12.2014, 14:49

De anul viitor vor intra și în tradiția familiei nosatre! Direct la favorite!

diaconta 1

08.04.2015, 12:19

La multi ani!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21