Cosulete cu vanilie si mousse de capsuni

de Criss in Prajituri, 25 Iun 2014 | 1745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • -200 g faina
  • -100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingura apa rece
  • Crema de vanilie:
  • -250 ml lapte
  • -1 lingura faina sau amidon
  • -1 ou
  • -2-3 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • -250 g capsuni
  • -3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • -1 lingurita gelatina
  • -1 lingura apa
  • -250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vanilie si mousse de capsuni:

Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.

Pentru crema, se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete. Fructele se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta.

Crema obtinuta se pune intr-un posh si se orneaza tartele umplute cu crema de vanilie. 

Dragalase, aromate, delicioase.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cosulete cu vanilie si mousse de capsuni 328587
retete culinare - Cosulete cu vanilie si mousse de capsuni 328588
retete culinare - Cosulete cu vanilie si mousse de capsuni 328589

COMENTARII (13)

Rocsi 1

25.06.2014, 20:03

Sunt absolut delicioase!

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:21

Criss 1

27.06.2014, 05:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D